Hållbart medarbetarskap

Vi som är anställda eller engagerade inom den ideella sektorn, inte minst inom folkbildningen, är i hög grad människor som tar ansvar.

Vi lägger vår själ i det vi gör, vi tar det vi gör på stort allvar. Samtidigt vill vi hitta sätt att ta hand om oss själva i vardagen, att ta hand om vårt engagemang och vår brinnande låga på ett hälsosamt och långsiktigt hållbart sätt.

 

För att arbetet ska fungera bra behövs ett bra samarbete mellan medarbetare och mellan medarbetare och chef. Det underlättas om varje medarbetare har fått möjlighet att fundera över sitt eget självledarskap. Vilka förutsättningar behöver jag för att komma till min rätt, hur kan jag själv bidra till det och vad behöver jag prata om med mina kollegor och/eller min chef? 

Den här kursen handlar om självledarskap för människor som är drivna, människor som brinner och vill förändra världen – och samtidigt må bra under tiden. 

Intresserad av denna kurs?

7 + 12 =

Hur kan vi leda oss själva i vardagen? Hur hittar vi riktningen igen när vi tappar bort den bland allt som ska göras? Hur kommer vi ihåg vad som är viktigt?

Och hur planerar vi, hur sorterar vi bland projekt och att-göra-listor på ett sätt som passar var och en av oss och som ger just dig förutsättningar att komma till din rätt?

Kursinnehåll
  • Att leda sig själv – Självledarskap, vad betyder det egentligen? Och hur kan vi lära känna oss själva och våra behov bättre?
  • Vardagsplanering – Hur skapar vi ett system som fungerar, som hjälper oss i vardagen så att vi slipper bära allt i huvudet hela tiden? Och hur synliggör vi våra system så att vi kan samarbeta, var behöver vi gemensamma system och när kan var och en göra på sitt eget sätt?
  • Din egen syrgasmask först – Du behöver ta hand om dig själv om du ska kunna ta hand om andra. Men hur gör du det egentligen? Och är det verkligen bara för andras skull som du ska ta hand om dig själv? 
  • Mål som motiverar – Målstyrning är ett modeord, men hur sätter vi egentligen mål som motiverar oss och som vi kan styra efter? Är organisationens mål tydliga för dig och hjälper de dig att hålla riktningen? Och behöver du justera dina egna mål?

Mitt namn är Lisa Moraeus och jag är föreläsare, coach och workshopledare inom bland annat grupputveckling, ledarskap, motivation och engagemang, kommunikation och samtalsmetodik.

Jag har lång erfarenhet av att leda utbildningar och workshops inom ledarskap och engagemang med inriktning på ideell sektor. Jag har också gedigen erfarenhet från eget ideellt ledarskap samt är certifierad coach.