Skillnad mellan versioner av "Folkbildning som världsarv"

Från Myllret
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Idén är att driva en påverkanskampanj föra in folkbildningen i Sverige eller i Norden på [https://ich.unesco.org/en/00011?type=00002 FN:s lista över immateriellt kultura...')
 
 
Rad 1: Rad 1:
Idén är att driva en påverkanskampanj föra in folkbildningen i Sverige eller i Norden på [https://ich.unesco.org/en/00011?type=00002 FN:s lista över immateriellt kulturarv]. Även om den svenska regeringen valt att inte nominera några förslag till Unescos internationella listor över immateriellt kulturarv, finns det ett kommunikativt värde i ambitionen att förmå regeringen att ändra sin policy och ge internationell uppmärksamhet åt den svenska och/eller nordiska folkbildningen.
+
Idén är att driva en påverkanskampanj för att föra in folkbildningen i Sverige eller i Norden på [https://ich.unesco.org/en/00011?type=00002 FN:s lista över immateriellt kulturarv]. Även om den svenska regeringen valt att inte nominera några förslag till Unescos internationella listor över immateriellt kulturarv, finns det ett kommunikativt värde i ambitionen att förmå regeringen att ändra sin policy och ge internationell uppmärksamhet åt den svenska och/eller nordiska folkbildningen.
  
 
== Utvecklingsstatus ==
 
== Utvecklingsstatus ==
 
Folkbildning som världsarv är utvecklad som idé. Projektet är vilande tills [[Stiftelsen Myllret]] har bildats.
 
Folkbildning som världsarv är utvecklad som idé. Projektet är vilande tills [[Stiftelsen Myllret]] har bildats.

Nuvarande version från 16 november 2020 kl. 16.11

Idén är att driva en påverkanskampanj för att föra in folkbildningen i Sverige eller i Norden på FN:s lista över immateriellt kulturarv. Även om den svenska regeringen valt att inte nominera några förslag till Unescos internationella listor över immateriellt kulturarv, finns det ett kommunikativt värde i ambitionen att förmå regeringen att ändra sin policy och ge internationell uppmärksamhet åt den svenska och/eller nordiska folkbildningen.

Utvecklingsstatus

Folkbildning som världsarv är utvecklad som idé. Projektet är vilande tills Stiftelsen Myllret har bildats.