FIKA

Från Myllret
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Idé

FIKA står för folkbildningsinspirerad kompetensutveckling i arbetslivet. Idén är att folkbildningen på en samlad plattform erbjuder arbetsgivare kompetensutveckling för sina anställda, i kurser som bygger på folkbildningens principer och metoder.

Kompetensutveckling i folkbildningsanda.

Några av de målgrupper som FIKA vänder sig till:

  1. Potentiell ledare - personer som kan avancera i arbetslivet till mer ansvarskrävande roller om de får träna på rätt färdigheter.
  2. Old school - personer i behov av de metafärdigheter som dagens platta, dynamiska och komplexa organisationer kräver av sina medarbetare.
  3. Digitalt vilsna - personer i arbetslivet som blivit frånsprungna av samhällets digitalisering och är i behov av grundläggande digital allmänbildning.
  4. Omställare - personer som i sitt arbete behöver kunna förhålla sig till samtida frågor som mångfald, hållbarhet, tillgänglighet, hälsa och nya lagar/regler.
TRANSPARANTfika.png

Kursexempel

Myllret arbetar med två nya koncept för FIKA-kurser:

  • K7 - där du arbetar med breda och djupa färdigheter och djupgående personlig utveckling
  • Kollegium - där du själv bygger ihop en utbildning från en katalog med månadslånga kurser, där du utvecklar färdigheter som är till nytta och glädje i arbetslivet i många olika branscher, organisationer och roller.

Kopplingar till andra initiativ